Vädursgris å en elddrake!

Strega är en kräfta precis som pappa å Texas å matte! Jag är en vädur. Så här ska jag vara säger horoskopet (matte kommenterar med blå text):

21 mars – 20 april – impulsiv, otålig, energisk

Vädurshunden älskar att stå i händelsernas centrum och har mycket stort självförtroende. Han har överskott av energi och det finns inget ömtåligt i denna starka kropp. Han kräver mycket stimulans, både fysiskt och mentalt, men han tröttnar fort, så variation i både träning och vardagsliv är nödvändigt (stämmer alldeles utmärkt. Han tröttnar fort, precis som jag) . Han visar tydligt prov på sitt ombytliga temperament och som valp och unghund kan han vara nog så jobbig och krävande (Amen to that! ). Om du vill ha någon kontroll över den livliga Väduren måste du tidigt visa vem som bestämmer (det gick rätt lätt att visa vem som bestämmer, inte han). Han utnyttjar varje svaghet man visar (jaa, han kan absolut manipulera mig till att kuta ut varannan timme om jag inte är ”helt hundra” någon dag ”Ååååh matteeeee, jag är såååååå kissnödig!!” *suck* 🙂 ). Matglada brukar också hundar i detta tecken vara, så viktproblem kan uppstå på äldre dar (Jodå, med rätt foder så. Lite kinkig är han allt men viktproblem? Knappast. Inte övervikt iaf, snarare åt andra hållet. NU kanske jag ska skriva, han är ju ung fortfarande). Annars är huvudet den mest utsatta kroppsdelen och Vädurshunden kan drabbas av stressrelaterade sjukdomar om inte energin får ett positivt utlopp och då helst i aktiviteter och arbete som rasen är avlad och lämpad till (stressad ja – pga olyckliga omständigheter inte för att han inte får göra det han tycker om – spåra, leka och upptäcka). Vädurshunden har tävlingsinstinkt och kan nå långt, framför allt i brukssporter och agility(vi får väl se hur det artar sig, han är lättlärd och arbetsvillig men tävla tror jag inte vi ska ge oss på. Det klarar inte mina nerver) . Jakt- och vallhundar i detta tecken älskar sitt jobb. Inte ovanligt med Vädurar som tjänstehundar inom olika områden och många Väduren-hundar har stort vakt- och revirbehov (Det beror nog mest på att han är CC tror jag 😉 ) . En Vädurshund passar bra ihop med naturligt auktoritära och aktiva personer, gärna födda i Lejonet eller Vågen (Äsch då! Jag är ju kräfta! Men å andra sidan behövs det inte så mycket auktoritet, jag tycker nämligen det ordet låter väldigt macho och militäriskt och sån är inte jag. Vänlig men bestämd och använder positiv förstärkning eftersom det fungerar bäst.)

Undra just om det är därför jag är så bra på att stångas? För att jag är vädur? 🙂
Och även om matte inte är nåt lejon eller en våg så är hon en skitabra springa-i-skogen-å-leta-efter-grejer-kompis. Eller ja, asså, hon är ju typ bra jämt även när hon inte orkar springa så mycket men ni hajjar va? 🙂

Matte hittade ett horoskop från Kina och enligt det är jag en gris! 😯 En vädursgris, det ni! Är det därför matte kallar mig för sin lilla gris? Så här står det om grisen:

Grisar tror på sig själva, är sociala, pålitliga och otroligt målmedvetna. Grisar älskar fred och lugn. De hatar argumenteringar och försöker att lugna ned båda sidor för att få lugn. I deras liv skapar de djupa och livslånga förhållanden och vänskap. Grisar tycker om social samvaro och fester. De letar alltid efter lite skoj. Faktum är att grisar måste se till att skilja mellan att festa och andra delar av deras liv så att festandet inte tar överhanden. Grisar som tillhör föreningar blir utmärkta peng insamlare till föreningen. De har en förkärlek för socialt ansvar och bryr sig. De lyssnar alltid på andras problem. De involverar sig gärna i andras problem. De har ett stort hjärta. Ett problem med detta är att grisar är lite naiva. De kan inte förstå att andra har ett annorlunda samvete och kan med att lura andra personer (stämmer inte in i ett ”hundtänkperspektiv” tycker jag, å andra sidan är horoskopet ställt för människor).

Grisar är hårt arbetande människor som tar sitt arbete på allvar. Det är enkelt att lita på dem och de har höga moraliska värderingar (stämmer bra det)

När en gris väl har bestämt sig, finns det inget som kan ändra deras inställning. Innan de har bestämt sig har de lagt ner en ansenlig tid på att väga för och nackdelar. De vill definitivt undvika komplikationer. Problemet med detta är att de ibland därför missar tillfället för att det tar för lång tid att greppa det (*nickar*). Hur som helst tror grisar på mirakel och just därför händer dessa ofta. De är obotliga optimister. Lyckan ler mot en gris.

I kärleken är det lätt att grisen blir utnyttjad, om de inte ser sig för. Grisen litar på alla och tror på vad de säger (njae men det beror som sagt på yttre omständigheter och rasen tror jag). De är osjälviska och hjälper gärna andra. Trots detta är de intelligenta och kan ta vara på sig själva (Oh ja!). Såra inte en gris för de kan bära på detta i många år. Även om de inte visar det så sårar man lätt en gris (Jepp). De har svårt för att säga nej men önskar ofta att de hade gjort det.

Grisar letar alltid efter vägar för att bli av med all sin extra energi. De arbetar hårt och satsar friskt, även om de ibland förlorar. Enligt Kinesisk sägen är det grisen som äger ymnighetshornet! (Jag tycker det kinesiska horoskopet är mer ”spot on” vad gäller Lix, trots att det är skrivet utifrån människoperspektiv, min lille gris… 🙂 )

Vet ni vad matte är? En drake! Coolt va? Å inte bara en helt vanlig drake, utan en eld-drake! 😀

Nähä, nu säger matte att hon måste jobba… Oooookej… *suckar* Då får jag väl sova en sväng då? 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

6 responses

 1. Oooh! Jag är ju också Vädur! Åsså är jag född i Hundens år, ha ha! 😀

  (Men shit vad bra det stämde! Jo, jag är ju faktiskt också kräfta – vi får väl använda list istället för ”medfödd auktoritet”. ;)//Nemos matte )

 2. Kan du också stångas bra då? Jag måste göra det ibland när matte inte hajjar att det är dags för pinkepaus. Asså, veeeerkligen dags! 🙂
  (Haha, jaa, vi får använda vår list istället 🙂 //matte)

 3. Daffie – Kuckeliku på’re! Hehehe! Skogsorm?! Coooolt! 😀

  Katta & Doriz – Hihi! Häftigt! Ballt att det stämmer va? 🙂

  Strega – Tänk, vi är nästan lika samma då! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s