Nya lagen

Apropå förra inlägget tänkte jag länka till lagtexten till den nya / uppdaterade lagen som träder i kraft den 1 januari 2008. Länk

Det ska alltså bli lättare för polisen att omhänderta hundar som inte uppför sig ”som sig bör”, ägarna kan också bli belagda med vite eller till och med fängelse.
Rasrena hundar finns reggade hos SKK, men det är upp till de nya ägarna (valpköparna) att registrera hunden hos Jordbruksverket. Problemet är att det inte alltid görs. Det innebär alltså att uppfödaren fortfarande står skriven som ägare på hunden. Så när någonting händer kan ägaren säga att ”Nä det är inte min hund, det är mammas. Och den har aaaaldrig gjort så här förut, stackars mamma så ledsen hon kommer bli om ni tar hunden”
Enligt uppgift är hälften av alla Sveriges hundar oregistrerade hos JBV, det känns lite otryggt. JBVs register är inte heller tillgängligt på kvällar och helger. Så vad ska polisen göra då? Kuta omkring med en scanner för att kolla chipmärkning? Införskaffa såna där ”pinnar” som hundfångarna i USA har, när de måste omhänderta en hund?

Nä, fram för djurpoliser i Sverige! En grupp som koncentrerar sig på att göra världen tryggare för våra hundar (och andra husdjur) medan den ”vanliga polisen” gör världen tryggare för oss människor. Varför slösas det pengar på fallskärmar till högt uppsatta politiker när vårt samhälle ser ut som det gör? Fler poliser, mer trygghet, bättre ekonomi i slutänden. Eftersom personskador, sjukfrånvaro pga sagda skador och annat som kostar miljoner varje år ”sparas in på” med fler poliser.

Alltså, fler synliga poliser = mindre stök och bråk = mindre personskador = färre sjukskrivningar = bättre ekonomi för samhället. Häpp!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

4 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s